Waarom tiplijstjes in je marketing niet werken (3 tips)

Waarom tiplijstjes op social media meestal niet werken, en waarom ik ze tóch gebruik en op welke manier ze wel werken (3 tips 😇 )

Er was eens een ondernemer… die heel veel kennis in zich had. Ze had opleidingen gevolgd, boeken verslonden en was super gepassioneerd over haar vakgebied.

Zodra ze tegenover een klant, of bij gebrek aan klanten, tegenover een familielid zat en het ging over voeding dan ging ze los. Intuïtief rolde alle adviezen en de bewustwording die ze wilde creëren eruit.

Klanten en (de meeste) familieleden hingen aan haar lippen, ze kreeg veel waardering en haalde met deze mensen veel resultaat.

Dus dacht ze; ik kan meer mensen helpen, wat nu als ik op social media eens wat kennis ga delen? Dan kan ik met wat ik weet nóg meer mensen helpen en inspireren!

Maar toen…. bleef het best wel stil. De likes onder haar post waren van diezelfde familieleden en klanten. Nieuwe mensen kwamen er niet echt bij. Het kostte veel tijd en leverde niks op alleen maar een hoop frustratie.

Wat ging hier mis?

Ze deelde tips rondom voeding. Goede tips ook, bijvoorbeeld om bij griep een combinatie van 3 gram vitamine C en 1 dagdosering zink te gebruiken. Zodat de griepduur inkortte.

Goede tips, inderdaad. Maar de context miste. Het was een tiplijstje met kennis, maar in feite wil het publiek dat helemaal niet.

Herken je dit? Dat als jij een tiplijstje leest, dat je niet ‘gepakt’ wordt?

Publiek wordt niet geraakt door tiplijstjes. Social media is een plek waar we verbinding zoeken. Mensen hebben verbinding nodig om te overleven, dit is letterlijk een mechanisme in ons brein. Pas als we verbinding voelen, haken we aan.

Publiek dat jou al kent heeft die verbinding al, dus zij zullen nog steeds alles wat jij deelt interessant vinden.

Publiek dat jou nog niet kent, wil eerst die verbinding voelen.

Hoe doe je dat dan? –>  hier de tips

1. GEEF CONTEXT

Zie je hoe ik dat doe in deze post? Ik begin met een verhaal, ik speel in op emoties die jij als mijn volger waarschijnlijk ook ervaart. Daardoor haak je aan, want je wil een oplossing. Je gaat mee in mijn energie, stelt je open en en pas dan komen de tips. Tadaaa, dit was al tip 1: begin met het leggen van verbinding door het geven van context.

2. ZORG ERVOOR DAT JE ZÉLF VERBINDING MET JOUW SPARKLE-KLANT VOELT

Maak geen concessies meer in het publiek waar JIJ heel graag mee wilt werken. Maak er prioriteit van dit publiek zelf te gaan voelen en er verbinding mee te leggen. 9 van de 10 keer betekent dat meteen een upgrade in wie je wilt aanspreken. De switch maken van lage energie publiek (slachtofferrol) naar hoge energie publiek (die zelf leiderschap kan en wil pakken).

Vanuit daar help je namelijk mensen in een lage energie JUIST verder, door de kans te geven aan te haken en daardoor te groeien. Jij hoeft ze niet te ‘redden’, je mag vuurtoren zijn. Dat is ware compassie.

3. HOUD JE EIGEN ENERGIE HOOG

Maak het commitment met jezelf alleen te schrijven vanuit overvloed en hoge energie. Zodra jij in lage energie zit (zoals iedereen wel eens heeft, heus), stroomt je content sowieso niet. Oftewel: dan trek je niemand aan met je content. En voel jij de frustratie, waardoor je ongemerkt nog verder weg zakt in lage energie. Het is dus zonde van je tijd, die kun je beter besteden aan relaxen en terug in overvloed komen.

Hoe doe je dit? Door het upgraden van je mindset, leren heel snel te switchen van lage naar hoge energie en keuzes maken voor je bedrijf die echt passen bij de lange termijn, hoe oncomfortabel ook. Hierover een andere keer met een uitgebreidere tiplijst 😉 .

Wist je dat ik je dit leer in Sparkle & Shine? Daar ga je ook meteen jouw Sparkle-klant volledig voelen en beschrijven. En een financieel succesvol businessmodel waar je echt impact kunt maken. En nog veel meer 😉

👉 Kijk op deze pagina voor meer informatie. ✨

Liefs, Regina Nieuwhof

Dansend Ondernemen -
4 stappen voor succes met je bedrijf vanuit intuïtie

Download gratis mijn E-book
[leestijd 10 minuten]
Gratis E-book
Share on facebook
Deel deze blog
Share on linkedin
Deel deze blog

Laat een reactie achter

Download
E-book K.L.I.M.-methode

Vraag mijn gratis E-book aan waarmee je inzicht krijgt in de 4 stappen die je kunt nemen voor meer bedrijfsgroei, succes en impact vanuit een écht gezond en energiek lichaam.

Je ontvangt tevens toffe mails die jouw energieniveau, gezondheid, Magic Mind én business next level helpen te gaan!

Energiek in Business