De 3 ware oorzaken van vermoeidheid

In periodes dat je bedrijf niet lekker loopt, kun je er donder op zeggen dat jij vermoeidheid ervaart.

Dat je hoofd vol zit, en dat je emoties als teleurstelling, frustratie en irritatie hebt. je bent niet echt de gezelligste zogezegd, hoe hard je je best ook doet!

Productiviteit is ver te zoeken, waarschijnlijk heb je OF veel to-do’s maar geen zin OF je weet niet wat de volgende stap moet zijn. Je hebt gewoon geen inspiratie…

Indien deze vermoeidheid en stroperigheid chronisch is, dan is het heel moeilijk je bedrijf succesvol te krijgen. Je hebt het gevoel namelijk alsof elke stap moeizaam gaat. Letterlijk alsof je door stroop loopt.

Vermoeidheid kan dan ook onbewust een excuus worden. Je bent moe, dus hebt rust nodig. Je zoekt wat afleiding, hangt net wat te lang op je smartphone of op Netflix.

Is dit echt het leven zoals jij het wilt? Je kunt dit namelijk vrij simpel oplossen. Door te starten met één keuze: de beslissing om jezelf niet langer toestemming te geven te staan waar je nu staat.

Verlang je naar energie, lichtheid en inspiratie? Dat begrijp ik goed. Alleen al omdat het gewoon goed voelt. En omdat je leven er een stuk leuker en makkelijker van wordt als je in een hogere energie stapt.

Maar ook je bedrijf profiteert hiervan. Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat jouw eigen energie de basis bepaalt voor hoe succesvol jouw bedrijf is.

Als jij een lage, stroperige energie voelt dan heeft dit zijn weerslag op zowel jouw bedrijf als je lichaam.

Fysieke vermoeidheid door een tekort in aanmaak van energie in lichaamscellen heeft 3 lagen:

1e laag: fysiek

  • fysieke tekorten, zoals vitaminen en mineralen
  • te weinig effectieve slaap
  • te weinig water drinken

 

2e laag: mentaal

  • stress, met name emotionele en mentale stress
  • een negatieve mindset, vertrouwen missen
  • malende gedachten, geen controlegevoel hebben

 

3e laag: emotioneel

  •  situaties die emoties met zich meebrengen, dus ook een bedrijf dat niet lekker loopt
  • niet in alignment zijn met jezelf
  • je grenzen niet goed kennen en bewaken

 

De eerste laag lijkt simpel op te lossen, hier ligt ook vaak de focus op. Je neemt wat suppletie, gaat een avond vroeg naar bed en je kunt er weer tegen aan. Maar als je het probleem niet ook in de 2e en 3e laag ben je letterlijk aan het dweilen met de kraan open. Je voelt iets van verbetering, maar niks definitiefs.

Een definitieve oplossing ligt in het van boven naar beneden oplossen:

Stap 1: je bedrijf (en je leven) in alignment brengen met jezelf.

Durf keuzes te nemen die bijdragen aan jouw droomtoekomst. Ik ben er van overtuigd dat je alles kunt creëren wat je wilt, ook als jij nu nog stiekem denkt “dat is niet voor mij weggelegd”. Kom uit die comfortzone en maak het commitment met jezelf dat je er alles aan zult doen jouw droomdoelen te behalen. Of nee nog beter: je behaalt je droomdoelen. Punt.

Stap 2: je mindset upgraden

Dit doe je in samenspel met stap 1. Maak je sluier van hoe jij de wereld ziet, dunner. Durf je eigen sluier te bepalen, los van wat je meeneemt uit je opvoeding. Ontdek dat de wereld vol met mogelijkheden zit. Verbind je met mensen die een mindset hebben waar jij van kunt leren en zorg ervoor dat je blijft investeren in je persoonlijke groei.

Stap 3: fysieke tekorten aanvullen

Ja, nu pas. Eerst de rest op orde, dan pas zullen fysieke oplossingen aanslaan en echt helpen. Overigens zul je merken dat 50-80% van je energie al terug is als je stap 1 en 2 afrond. De restjes los je op door tekorten aan te vullen en een betere self-care te hanteren. Eentje die 100% past bij een succesvol ondernemer…

Begrijp je dat je zelf enorm veel kunt doen om je goed te voelen op alle vlakken? Waarschijnlijk wist je dit al wel 😉 maar de kracht van herhaling is groot! Durf die keus te maken voor jezelf, of nog beter: gun jezelf een gezonder bedrijf en lichaam en zet vanaf vandaag alleen nog maar stappen die bijdragen aan de lange termijn die jij voor je ziet.

Wist je trouwens dat ik een community heb op Facebook? Hier deel ik met regelmaat content, video’s en geef ik live trainingen.

Omdat het een besloten groep is, deel ik er ook meer persoonlijke informatie en kun jij connecten met andere gelijkgestemde ondernemers. We zijn inmiddels met bijna 300 ondernemers!

Ben jij er al bij? Zo niet, meld je dan gratis aan!
(vergeet niet de 3 vragen in te vullen)

Ik wens je een mooie dag!

Liefs, Regina

Dansend Ondernemen -
4 stappen voor succes met je bedrijf vanuit intuïtie

Download gratis mijn E-book
[leestijd 10 minuten]
Gratis E-book
Share on facebook
Deel deze blog
Share on linkedin
Deel deze blog

Laat een reactie achter

Download
E-book K.L.I.M.-methode

Vraag mijn gratis E-book aan waarmee je inzicht krijgt in de 4 stappen die je kunt nemen voor meer bedrijfsgroei, succes en impact vanuit een écht gezond en energiek lichaam.

Je ontvangt tevens toffe mails die jouw energieniveau, gezondheid, Magic Mind én business next level helpen te gaan!

Energiek in Business