De 7 levels van een groeiproces

Groei is een ongoing proces. Het zijn cyclussen, op elkaar gestapeld, steeds hoger. Steeds weet je meer, steeds ontdek je nieuwe werelden en visies.

Maar er zit wel een lijn in. Een soort ladder.

Het gaat niet om het beklimmen van de ladder. Het gaat om het steeds een tree hoger kunnen vastpakken, met je voeten op de grond. Dát is echte, geïntegreerde groei en ontwikkeling.

Er zijn 7 niveaus op deze groeiladder:

1. Leven vanuit oernatuur

Je leeft gewoon. Je eet, je overleeft. Bewustzijn en contact met andere dimensies is er niet. Zelfs mentaal functioneer je puur functioneel. Een voorbeeld van deze stap zijn natuurvolkeren. Een prachtige, zorgeloze wereld! Collectief gezien zijn wij al veel verder geëvolueerd.

2. Leven vanuit overtuigingen

Je maakt keuzes op basis van wat je hebt geleerd, en wat de maatschappij heeft bepaald. Je eigen mening of emoties hebben nog geen ruimte. We zien dit nog terug bij oudere generaties, die moeite hebben met emoties die er zijn, en weer snel weggedrukt worden.

3. Leven vanuit emotie

Je maakt impulsieve, emotiegedreven. Je hebt nog geen controle en verbinding met je ziel en leeft vanuit de woelige wereld van overweldiging. Empathie is 1 van de eigenschappen die zich ontwikkeld op deze trede.

4. Leven vanuit je hart

Nu heb je ineens de ruimte om te vóelen wat jij wilt. Waar je naar toe wilt, en je krijgt contact met je intuïtie. Veel van mijn klanten zijn hier aangekomen, en zoekende naar het juiste pad. Het is oefenen om je intuïtie te ontwikkelen, en vanuit je hart volledig te stromen in fysiek lichaam, leven en business.

5. Communiceren vanuit je hart

Op dit punt wéét je precies wat je wilt én kun je dit ook vol zelfvertrouwen uitstralen naar de wereld. Je boekt goede resultaten, want alles wat je doet, komt vanuit liefde en alignement én je hebt geleerd je niet meer af te laten remmen, door jezelf, of anderen.

6. Leven vanuit je ziel

Je voelt op dit punt nog meer detachment van de omgeving, staat volledig op eigen benen. Je bent compleet, je hebt niemand anders nodig om jou compleet te maken. Je leeft vanuit dat wat je ziel je aanbrengt, je bent een leider en vuurtoren voor jouw omgeving.

7. Leven vanuit de bron

Eigenlijk is dit meer het ontwikkelpunt waarin je volledig dienstbaar bent aan het hogere goed, én tegelijkertijd met je voeten op de grond staat. We maken hier allemaal regelmatig contact mee, maar hier vanuit leven, daar zijn de meesten nog niet.

Wat ik vaak zie is dat 1 van deze levels gezien word als dé leefwijze.

Echter, je ontwikkelt en groeit pas echt als je álle levels doorloopt én integreert. Dus prachtig als je keuzes maakt vanuit je hart, maar is jouw ego ook rustig en ondersteunend? Of schiet je snel in oordeel naar anderen die op hun ladder ergens anders staan?

Het integreren van al deze niveaus zorgt voor een sterke basis, goede aarding, en het meest belangrijke naar mijn mening: het leven vanuit overvloed, zodat het leven een super leuke en leerzame ervaring word.

Als jouw business jou volledig ondersteunt, financieel en omdat het goed voelt je steentje bij te dragen aan jouw idealen, dan stroom je op alle gebieden.

Gezondheid is niet een one-stop-goal. Gezondheid is een reflectie van waar jij staat in je ontwikkeling en hoeveel inside work je al hebt gedaan.

Ongezondheid en fysieke klachten zijn een teken van dat er nog inside work te doen is!’

Wil jij hier mee mee gaan doen? Groeien, en met een helder plan jouw ontwikkeling doorlopen naar een betere gezondheid en energiestroom?

Ik ga graag met je in gesprek om te bespreken hoe ik jou kan helpen in jouw proces. Vraag hier een kennismakingsgesprek aan.

Lieve groet,

Regina Nieuwhof

It's All About Energy -
4 stappen voor business-succes vanuit intuïtie

Download gratis mijn E-book
[leestijd 10 minuten]
Gratis E-book

Download
E-book K.L.I.M.-methode

Vraag mijn gratis E-book aan waarmee je inzicht krijgt in de 4 stappen die je kunt nemen voor meer bedrijfsgroei, succes en impact vanuit een écht gezond en energiek lichaam.

Je ontvangt tevens toffe mails die jouw energieniveau, gezondheid, Magic Mind én business next level helpen te gaan!

Energiek in Business